Onko terveellinen elämäntapa kallista?

Tämä on väite, jota kuulemme usein, siksi halusimme tutkia asiaa tarkemmin ja tarjota muutamia vinkkejä terveellisen elämäntavan nauttimiseen ilman suuria rahallisia panostuksia.

Olemme myös koonnut Re.Set Menu -valmennuksesta suosikkireseptejä ja laskeneet niiden annoshintoja ja tulokset saattavat yllättää sinut positiivisesti, joten pysy kuullolla!

Ylipaino, huono terveys ja matala energiataso voivat merkittävästi vaikuttaa rahan käyttöön ja kuluihin elämässämme.

Terveyteen liittyvät ongelmat voivat pitkällä aikavälillä johtaa kalliisiin lääkärikäynteihin, reseptilääkkeisiin ja terveydenhuollon kustannuksiin. Huono terveys saattaa johtaa työkyvyttömyyteen tai sairauslomiin, mikä voi vaikuttaa tuloihin ja säästöihin. Ylipaino ja heikko terveys voivat aiheuttaa stressiä ja masennusta, mikä voi johtaa epäterveelliseen kulutuskäyttäytymiseen, kuten lohturuokaan tai impulsiivisiin ostoksiin.

Toiseksi, kun energiataso on matala ja terveys on heikko, saatamme tuntea tarvetta hakeutua helposti saatavilla oleviin ja nopeisiin ruokavaihtoehtoihin, kuten pikaruokaan tai valmisruokiin. Nämä vaihtoehdot voivat olla kalliimpia kuin kotona valmistetut ateriat ja sisältävät epäterveellisiä lisäaineita ja suuria kalorimääriä, mikä voi edelleen pahentaa terveyden ongelmia.

Kolmanneksi, ravintolassa syöminen tuo lisäkustannuksia. Vaikka se tarjoaa mukavuutta ja vaihtelua, se voi myös tulla kalliiksi pitkällä aikavälillä. Ravintolassa syödessä aterian hinta koostuu ennen kaikkea työstä ja vuokrasta,siitä, että joku muu on valmistanut ruoan ja tarjoaa puitteet ruokailulle.

Terveellinen elämäntapa ei välttämättä vaadi suuria taloudellisia panostuksia.

Edellä mainitun perusteella terveydestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kannattaa pitää hyvää huolta. Pienillä muutoksilla tavoissamme ja oikeilla valinnoilla arjessamme voimme nauttia terveellisestä elämästä ilman, että lompakko kärsii.

 1. Nauti liikunnasta luonnossa: kalliiden kuntosali jäsenyyksien sijaan voit nauttia ilmaisesta liikunnasta luonnossa. Kävely, juoksu, pyöräily ja retkeily tarjoavat monipuolisia ja terveellisiä tapoja liikkua. Tapaa ystäväsi kävelylenkillä tai vie hänet piknikille lähimetsään.
 1. Suunnittele ateriat etukäteen: aterioiden suunnittelu etukäteen auttaa välttämään ruokahävikkiä ja pitämään ruokabudjetin paremmin hallinnassa. Valitse sesongin kasviksia, hyödynnä tarjouksia ja kokkaa isompia annoksia, jotta saat eväitä mukaan seuraaville päiville.
 1. Valmista ruokaa kotona: ravintolassa syöminen tai valmisruokien ostaminen voi tulla kalliiksi. Valmista ruokaa kotona, sillä silloin voit itse säätää aterioiden sisältöä ja samalla säästää rahaa, silloin ovat  myös ateriavälit paremmin hallinnassa. Kokeile erilaisia reseptejä, etsi vinkkejä ruoanlaittoon ja hyödynnä edullisia raaka-aineita.
 1. Osta paikallisesti ja sesongin mukaan: paikallisten tuottajien tuotteet voivat olla sekä taloudellisesti edullisia että ekologisesti kestäviä vaihtoehtoja. Tutustu lähelläsi sijaitseviin maatiloihin, torikauppiaisiin ja ehkä jopa paikallisiin Facebook-ryhmiin, jotka saattavat tarjota tuoreita ja terveellisiä vaihtoehtoja.
 1. Panosta peruselintarvikkeisiin: terveellinen ruokavalio ei vaadi kalliita superfoodeja tai erikoistuotteita. Peruselintarvikkeet, kuten täysjyväviljat, pavut, linssit, hedelmät ja vihannekset, ovat edullisia ja ravitsevia vaihtoehtoja. Ne tarjoavat myös runsaasti terveyshyötyjä.
 1. Stressinhallinta ja uni: terveyden kannalta tärkeitä asioita ovat myös stressinhallinta ja hyvä uni. Kokeile stressinhallinta menetelmiä, kuten meditointia, joogaa tai erilaisia hengitys- ja rentoutumisharjoituksia. Säännöllinen ja riittävä uni on myös tärkeää hyvinvoinnin kannalta.

Terveellinen elämäntapa ei siis välttämättä vaadi suuria taloudellisia panostuksia, kaikki perustuu omiin valintoihin. Aloita pienillä muutoksilla. Oikeilla prioriteeteilla voit nauttia terveellisestä elämästä ilman että lompakko kärsii.

Elämä voi olla kiireistä ja usein tuntuu siltä, että terveellisen ruoan valmistaminen on sekä aikaa vievää että kallista.

Mutta entä jos kertoisimme sinulle, että voit nauttia herkullisista ja ravitsevista aterioista, jotka eivät riko budjettiasi?

Olemme koonnut Re.Set Menu -valmennuksesta suosikkireseptejä ja laskeneet niiden annoshintoja, tulokset saattavat yllättää sinut positiivisesti. Halusimme varmistaa, että nämä ateriat ovat sekä ravitsevia että edullisia.

Tässä ne ovat:

 • Silakkapihvit ja kukkakaali-/perunamuusi, kaalisalaatti
  4.80 €/annos
 • Jauheliharisotto ja vihersalaatti
  2,70 €/annos
 • Kana-kookos-curry ja riisi, salaatti
  5,15 €/annos
 • Bataattiranskalaiset ja jauhelihapihvi, salaatti
  3,50 €/annos
 • Jauheliha-punajuurikeitto
  2,40 €/annos
 • Kasvispihvit ja hirssisalaatti vihanneksilla
  3.85 €/annos
 • Banaaniletut ja marjoja (aamu-/väli-/iltapala)
  3.60 €/annos
 • Kaurapuuro marjoilla, kananmuna (aamu-/väli-/iltapala)
  2.50 €/annos
 • Smoothie (aamu-/väli/iltapala)
  1.50-3.00 €/annos
 • Kaura-peltileipä, salaatti, paistettu kananmuna (aamu-/väli-/iltapala)
  0.95 €/annos

Toivomme, että nämä vinkit auttavat sinua löytämään tasapainon terveellisen elämäntavan ja taloudellisen hyvinvoinnin välillä.

Terveelliset, hyvää tekevät ja ravitsevat reseptit löydät yhdestä paikasta – Re.Set Menu

Jenni Sofia