Miten suojata ihoa ja silmiä sinivalon vaurioilta?

Sinivalo on energiarikasta näkyvää valoa, jota saadaan auringon lisäksi muun muassa älypuhelimista, tableteista sekä tietokoneen näytöistä. Monesti huomaakin silmien väsyvän ja kuivuvan, kun katsoo näyttöä pitkään. Ajattele, silmät ja iho altistuvat sinivalolle enemmän kuin koskaan ennen! Sinivalolle altistuminen voi aiheuttaa mm. silmänpohjan rappeutumista ja ennenaikaista vanhenemista.

Sinivalo osuu ihoon suoraan lyhyeltä etäisyydeltä, jolloin se pääsee tunkeutumaan ihon alempiin kerroksiin. Ihoon päästyään se aiheuttaa vapaiden radikaalien muodostumista, jotka vahingoittavat ihosoluja vakavasti.

Sinivalo on nykyään pahin ihon ennenaikaista ikääntymistä aiheuttava tekijä, koska sille altistuu enemmän kuin auringon valolle.

Ruokavalion avulla voidaan vähentää sinivalon mahdollisia negatiivisia vaikutuksia iholle ja silmille

Monipuolisen ruokavalion avulla voit vaikuttaa ihon ja silmien hyvinvointiin. Syömällä laadukkaita ja ravinteikkaita ruoka-aineita, pysyt terveenä ja hyvinvoivana.

  • Antioksidanttipitoiset ruoat voivat auttaa suojaamaan ihoa ja silmiä sinivalon vahingollisilta vaikutuksilta. Esimerkiksi marjat, tummanvihreät lehtivihannekset (kuten pinaatti ja lehtikaali), pähkinät ja siemenet sisältävät paljon antioksidantteja. 

  • Omega-3 rasvahapot sekä Omega-3 rasvahappoja sisältävät ruoka-aineet, kuten villi lohi ja muut rasvaiset kalat, pellavan- ja chia-siemenet, voivat auttaa vähentämään tulehdusta ja suojaamaan silmien terveyttä.

  • Eri vitamiinit, kuten A-, C- ja E-vitamiinit, ovat tärkeitä ihon ja silmien terveydelle. A-vitamiinia löytyy muun muassa porkkanoista, bataateista ja maksasta. C-vitamiinia sitrushedelmistä, mansikoista ja paprikoista. E-vitamiinia mm. pähkinöistä ja siemenistä.

  • Sinkki ja seleeni ovat myös tärkeitä ihon terveydelle. Sinkkiä saat lihasta, pähkinöistä ja täysjyväviljoista, seleeniä esimerkiksi Brasilia-pähkinöistä ja merenelävistä.

  • Karotenoidit, kuten luteiini ja zeaksantiini, ovat todella tärkeitä silmien terveydelle ja ne voivat auttaa suojaamaan sinivalon aiheuttamilta vaurioilta. Näitä ravintoaineita löytyy esimerkiksi kananmunan keltuaisesta ja tumman vihreistä lehtivihanneksista.

Rajoita digitaalisten laitteiden käyttöä ja panosta laadukkaisiin sinivalo-suojaa sisältäviin ihonhoitotuotteisiin sekä sinivalolaseihin.

Tiesitkö, että päivävoiteessa on hyvä olla myös sinivalo-suoja?

Ihon suojaaminen siniseltä valolta on tärkeää – etenkin, jos vietät paljon aikaa älypuhelimella tai tietokoneella. Kaikista näytöistä eli nytkin, kun luet tätä, ihollesi tuleva sinivalo kiihdyttää ikääntymiseen liittyviä muutoksia ihollasi. Sinivalo sekä auringon UV-A ja UV-B säteet vahingoittavat ihoa ja hajottavat kollageenia. 

Sinivalolla on eri valon aallonpituus, kuin auringon UV-A ja UV-B säteillä, siksi aurinkovoide ei suojaa siltä, vaan sinivalo-suojaa tarvitaan erikseen. Sinivalo-suoja voiteessa toimii vapaiden radikaalien vangitsijana ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Se vähentää ja ennaltaehkäisee maksaläiskiä sekä muita ihon muutoksia. 

Hoida ihoasi säännöllisesti ja suosi luonnollisia ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät antioksidantteja, luteiinia, C- ja E-vitamiineja. Tutkijat ovat havainneet, että luteiini suojaa ihoa sekä UV-säteiden että sinivalon aiheuttamalta oksidatiiviselta vaurioilta. Luteiini on hyvä antioksidantti myös silmien hyvinvoinnin tukemiseen. Antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta, jotka voivat aiheuttaa ihon ikääntymistä.

Onneksi on olemassa tehokkaita keinoja, millä silmien näkökykyä ja ihon hyvinvointia voi tukea!

Säännöllinen veden juonti, terveellinen ruokavalio, arkiliikunta ja riittävä uni ovat tärkeitä tekijöitä ihon sekä silmien hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Laadukkaat ihonhoitotuotteet sekä ravintolisät vahvistavat edellä mainittujen tehoa.

Itse käytän Nu Skinin tuotteita. Nu Skin tuotevalikoimasta löytyy innovatiiviset tuotteet sekä laitteet ihonhoitoon ja päivittäisiin kauneusrutiineihin. 

Luomalla oman jäsentilin, saat tuotteet huomattavasti edullisemmin.

Luo jäsentili tästä

Sinivalosuojan sisältävät tuotteet:

Nutricentials päivävoiteiden bioadaptiiviset kasviuutteet toimivat luonnollisena suojakilpenä koko valospektriä vastaan. Ne suojaavat sinivalon aikaansaamilta vaurioilta ja suojaavat ihosoluja samaan aikaan. Ne sisältävät myös UVA ja UVB suojan SPF 30. Eli niissä on suoja sekä aurinkoa, että sinivaloa vastaan.

Day Dream Protective Lotion on kevyt, nopeasti imeytyvä ja silti ihoa hyvin kosteuttava päivävoide. Sinivalosuojan tuovan karnosiinin lisäksi se sisältää bioadaptiivisia kasviuutteita, jotka suojaavat ja hoitavat ihoa. Tämä voide sisältää myös inkiväärin juuriuutetta, joka lisää ihon luonnollista vastustuskykyä stressille. Se rauhoittaa ihoa, edistää ihon kirkkautta ja tasoittaa jopa ihon sävyä. Voide on todella riittoisaa ja pieni määrä riittää.

Day Dream Protective Cream on päivävoide, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa erittäin runsaasti bioadaptiivisten kasviuutteiden ja sinivalo-suojan avulla. Se sisältää myös bisabololia, luonnollista ainetta, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Yhdessä E-vitamiinin kanssa se suojaa ympäristön stressitekijöiden aiheuttamalta hapettumisstressiltä. Jos ihosi on todella kuiva, tämä on oikea valinta.

*Kumpikin päivävoide sisältää myös aurinkosuojan (SPF 30) ja tekee ihostasi hyväkuntoisen, hehkuvan ja säteilevän! Tuotteet ovat myös vegaanisia.

Eye Love Bright Eyes silmänympärysvoide on ihoa hoitava, viilentävä ja kirkastava voide, joka hoitaa ihoa sekä suojaa sinivalolta. Se sisältää hiukan valoa heijastavaa pigmenttiä joka saa silmänympärysihon näyttämään välittömästi virkeämmältä ja vaaleammalta.

Eye Formula on ravintolisä, joka on tehty tukemaan silmien hyvinvointia ja näkökykyä! Eye Formula sisältää silmiä suojaavia tehokkaita antioksidantteja, kuten luteiinia, zeaksantiinia ja E-vitamiinia, jotka neutraloivat mm. sinivalon, ilmansaasteiden ja ikääntymisen vaikutuksia silmiin. Eye Formula sisältää myös sinkkiä, mikä tukee silmän normaalia toimintaa ja C-vitamiinia, joka suojaa soluja hapettumisstressiltä. Ne myös lisäävät kehon yleistä vastustuskykyä.

Eye Formula sisältää myös seleeniä ja kuparia. Seleeni on tärkeä kehon suojaaja, joka suojaa kehomme soluja ja sydäntä. Seleenillä on suotuisa vaikutus immuunijärjestelmään ja monesti suomalaisilla on siitä puute, koska sitä on niukasti maaperässämme. Kupari suojaa kehoa hapettumisstressiltä ja edesauttaa muiden ravintoaineiden imeytymistä.

Beauty Focus Collagen+ valmisteessa ‘plussa’ on nimenomaan sen sisältämä luteiini (5mg) sekä keramidit. Kollageenin ongelma iholla on nimittäin se, että ilman luteiinin suojaavaa vaikutusta se hajoaa iholla mm. auringonvalon ja sinivalon vaikutuksesta. Luteiini on voimakas antioksidantti ja auttaa säilyttämään kollageenia iholla. Keramidit vähenevät iholla iän myötä, jolloin ihosta tulee ohuempi, veltompi ja kuivempi ja tästä johtuen myös juonteet näkyvät helpommin. Beauty Focus Collagen+ valmisteen keramidit tekevät ihosta joustavamman, vahvemman ja sitovat kosteutta, näin kollageenin vaikutus pääsee parhaiten esiin. Tämä yhdistelmä on ainutlaatuinen! Vastaavaa, näiden kolmen raaka-aineen yhteisvaikutusta, ei löydy mistään muusta markkinoilla olevasta tuotteesta!

Sinä olet oman ihosi paras asiantuntija ja kokeilemalla tiedät, mitkä tuotteet sinulle parhaiten sopivat eli kannattaa testata!

Omat ehdottomat suosikkini ovat:

  • Day Dream Protective Lotion Lightweight Day Moisturizer SPF 30 päivävoide
  • Eye Love Bright Eyes Illuminating Eye Cream silmänympärysvoide
  • Nu Colour Bioadaptive BB+ Skin Loving Foundation meikkivoide on myös tosi hyvä.
  • Beauty Focus Collagen+ kollageenivalmiste

Jenni Sofia

Luo oma jäsentili ja osta tuotteet edullisimpaan mahdolliseen hintaan!

Luo jäsentili tästä