Raakasuklaata? Kyllä kiitos!

Rakastan suklaata, siis RAKASTAN! Etenkin lakritsisuklaata, se on suurinta herkkuani. Harmikseni, tai hyväkseni, vatsani ei pidä maidosta, enkä ole innoissani valkoisesta sokerista, enkä monesta muustakaan raaka-aineesta, josta niin sanottu tavallinen suklaa on valmistettu. Samoin kuin ruuan suhteen, suklaassa haluan tietää tarkkaan raaka-aineet, mistä ja miten se on valmistettu – sekä millaisessa tunnetilassa.

Tiedäthän tunteen, mummon rakkaudella tehtyä pullaa tai äidin rakkaudella tehtyä ruokaa, se vaan aina maistuu paremmalta. Siinä on sitä jotakin – rakkautta. Ravintoa myös sielulle.

Oli vuosi 2010, kun sukelsin raakasuklaan maailmaan. Suklaa sai aivan uuden merkityksen. Sen valmistamisessa sekä raaka-aineissa oli jotakin taianomaista. Aina jotain ainutalaatuista. Jokainen valmistuserä oli uniikki ja jollain tavalla erilainen, kuin mikään muu. Erityistä valmistamisessa oli myös se, että sen teki aina hyvässä tunnetilassa – innostuneena, uteliaana, inspiroituneena, rakastuneena.

Jokainen joka sai itsetehtyä, huippuraaka-aineista valmistettua raakasuklaata lahjaksi tai maistiaiseksi, piti siitä – ellei jopa rakastanut. Olihan hän ollut ajatuksissa jo valmistushetkellä. Koko prosessin ajan, alusta loppuun asti.

Kun teen suklaata, mietin kenelle se tulee, mistä hän pitää ja mitä kaikkea hänelle haluan tarjota suklaan muodossa. Aina raaka-aineena on myös hyvää energiaa – iloa ja rakkautta.

Uskon aitoihin ja puhtaisiin raaka-aineisiin sekä itse tekemiseen

Raakasuklaata on mahdollista ”terästää” erilaisilla superfoodeilla, jotka lisäävät sen tehoa entisestään ja nostavat vaikutukset aivan uudelle tasolle. Eksoottisten superruokien lisäksi suklaata voi buustata ravintolisäksi luokitelluilla eteerisillä öljyillä, kotimaisilla marjoilla, marjajauheilla, siitepölyllä, yrtteillä, sienillä – mahdollisuuksia on lukemattomia. Vain luovuus ja mielikuvitus on rajana.

Kun kaakaon lisäksi raakasuklaassa on muitakin ravinnetiheitä herkkuja, pari palaa raakasuklaata päivässä on jo terveysteko!

Suhteemme alussa yllätin Ukkoseni itse tehdyllä, macalla ja lakritsinjuurella höystetyllä, raakasuklaalla. Hänelle se oli aivan uusi makuelämys, josta sittemmin on tullut suklaasuosikki. Säännöllisin väliajoin saan pyynnön tehdä tätä superherkkua. Tässä tämän lakritsisuklaan ohje myös teille, rakkaat blogini lukijat.

Lakritsista raakasuklaata, ole hyvä!

Lakritsinen raakasuklaa

150 g raakakaakaovoi
150 g kookosöljy
1,5 dl raakakaakaojauhe
2 rkl hunaja
3 rkl raakalakritsijauhe
2 tl maca
ripaus suolaa

Tee näin:

Sulata hienonnettu kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Hienonna suola ja sekoita se hunajan joukkoon. Lisää rasvaseoksen joukkoon suola ja hunaja. Sekoita seosta, kunnes hunaja on sekoittunut täysin. Lisää kuiva-aineet siivilän kautta koko ajan sekoittaen. Kaada suklaamassa reunalliseen kulhoon tai muotteihin. Laita pakastimeen ja anna massan kovettua puolisen tuntia.

Voit lisätä massaan makusi mukaan ravintolisäksi luokiteltuja eteerisiä öljyjä, marjajauheita, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja, erilaisia superfoodeja tai enemmän makeutta. Ripottele päälle siitepölyä. Nauti yksin tai yhdessä.

Jos olet raskaana tai sinulla on korkea verenpaine, jätä lakritsijauhe pois.

Olen käyttänyt Puhdistamon tuotteita jo vuosia. Perustuen kokemukseeni, suosittelen heidän tuotteitaan lämpimästi. Nyt saat Puhdistamon verkkokaupasta kaikki tuotteet 15 % edullisemmin koodilla JENNI15

Rakkaudella,

Jenni Sofia