Miksi D3 ja K2 -vitamiinia pitäisi käyttää yhdessä

Vitamiinit ovat elimistöllemme välttämättömiä ravintoaineita, joilla on merkittävä rooli terveytemme ylläpitämisessä. D3– ja K2-vitamiinit ovat erityisen mielenkiintoisia niiden synergistisen vaikutuksen vuoksi. D3-vitamiini, joka tunnetaan myös nimellä kolekalsiferoli, auttaa säätelemään kalsiumin imeytymistä ja varastointia elimistössä. K2-vitamiini, menakioni, puolestaan ohjaa kalsiumin oikeaan paikkaan, kuten luihin ja hampaisiin, ja estää sen kertymistä pehmytkudoksiin, kuten valtimoihin.

Näiden vitamiinien yhteiskäyttö on noussut viime aikoina esille terveys- ja ravitsemuspiireissä, sillä niiden yhdistelmä voi tarjota monipuolisia etuja. D3– ja K2-vitamiinit yhdessä tukevat luuston terveyttä, sydämen toimintaa ja yleistä hyvinvointia paremmin kuin kumpikaan vitamiini yksinään. Tässä tutkimuksessa käsitellään tarkemmin, miten D3– ja K2-vitamiinit toimivat yhdessä ja miksi niiden saanti tulisi varmistaa osana päivittäistä ravitsemusta.

Katso alkuperäinen tutkimus tästä

Tutkimuksen tausta ja keskeisimmät havainnot

Tausta:

Tutkimus käsittelee vitamiinien D3 ja K2 synergististä vaikutusta luuston ja sydän- ja verisuoniterveyden parantamisessa. Molemmat vitamiinit ovat välttämättömiä kalsiumin aineenvaihdunnalle ja niillä on yhteisiä vaikutuksia elimistössä. Tutkimuksen tavoitteena oli tarkastella, miten näiden vitamiinien yhteiskäyttö vaikuttaa luuston terveyteen, kuten luun mineraalitiheyteen (BMD) ja luuston uusiutumiseen, sekä sydän- ja verisuoniterveyteen, kuten kaulavaltimon seinämäpaksuuteen (CIMT), valtimoiden jäykkyyteen ja verenpaineeseen.

Keskeisimmät havainnot:

1. Luuston terveys: Useimmat tutkimukset osoittivat, että vitamiinien D3 ja K2 yhteiskäyttö paransi luun mineraalitiheyttä ja vähensi murtumariskiä. Tämä yhteisvaikutus oli merkittävämpi kuin yksittäisten vitamiinien käyttö.

2. Sydän- ja verisuoniterveys: Vitamiinien D3 ja K2 yhteiskäytöllä havaittiin parannuksia sydän- ja verisuoniterveydessä, mukaan lukien pienempi CIMT ja vähemmän valtimoiden jäykkyyttä. Myös korkeaan verenpaineeseen liittyvät riskit vähenivät yhteiskäytön seurauksena.

3. Yleiset terveyshyödyt: Yhteensä 12 tutkimuksesta 11 osoitti, että vitamiinit D3 ja K2 toimivat synergistisesti parantaen sekä luuston että sydän- ja verisuoniterveyttä eri ikäryhmissä ja terveydentiloissa.

Johtopäätös:

Vitamiinien D3 ja K2 yhteiskäyttö tarjoaa merkittäviä terveyshyötyjä, erityisesti luuston ja sydän- ja verisuoniterveyden parantamisessa. Jatkotutkimukset ovat tarpeen näiden vitamiinien vaikutusten laajemmaksi ymmärtämiseksi eri ikäryhmissä ja terveydentiloissa [(Singh et al., 2022)]

RE.SET Lifestyle -podcastin toinen jakso nyt kuunneltavissa

RE.SET Lifestyle -podcastin toisessa jaksossa keskustelen Markus ”Lundee” Lundströmin kanssa ravintolisistä ja niiden vaikutuksista hyvinvointiimme. Tässä jaksossa sukellamme syvälle ravintolisien maailmaan ja pureudumme erityisesti A-, D-, E- ja K-vitamiinien sekä Q10:n, kalsiumin, raudan ja magnesiumin kaltaisiin tärkeisiin ravinteisiin.

Markus jakaa arvokasta tietoa siitä, miten nämä ravintolisät voivat vaikuttaa kehomme toimintaan, hyvinvointiin ja terveyteen. Käymme läpi, miten valita oikeat ravintolisät omiin tarpeisiin ja mitä tieteellistä näyttöä on olemassa niiden tehoista ja turvallisuudesta. Lisäksi Markus tarjoaa käytännön vinkkejä siitä, miten tunnistaa laadukkaat tuotteet markkinoilla ja välttää yleiset ansat.

Tämä jakso avaa oven ravintolisien monimutkaiseen maailmaan, sekä tarjoaa myös mullistavaa ja yllättävää tietoa, joka voi auttaa sinua tekemään parempia valintoja päivittäisessä elämässäsi. Oletko valmis ottamaan terveytesi hallintaan uudella tiedolla varustettuna? Kuuntele tämä jakso ja kohenna hyvinvointiasi tietoisilla valinnoilla!

Koodilla jenni15 kaikki tuotteet Biomedin verkkokaupasta -15% .

Liity meihin tällä informatiivisella matkalla terveyden ytimeen. Ole mukana, kun Markus ”Lundee” Lundström paljastaa, kuinka ravintolisät voivat todella muuttaa elämääsi.

Kuuntele podcast täältä.