Leijonat oppivat tunnistaman palsternakan ja Jenni Levävaara pitkän kiekon

Kuvassa Jenni Levävaaran leijonajoukkue. Kuva: Saku Tiainen. Teksti: Minna Karru. 

–Hiukan ensin tuotannosta kuittailivat.

–Kyselivät, että tiedänkö mikä on paitsio ja mikä on pitkä kiekko, hyvinvointivalmentaja Jenni Levävaara kertoo MM 95: Takaisin leijonaksi -ohjelman alkuvaiheista.

Ei Levävaarakaan Nelosen uudessa elämäntaparemonttiohjelmassa sanattomaksi jäänyt. Hän esimerkiksi jaksoi kummastella leijonien intohimoa suklaaseen.

 Vakavasti puhuen:

–Valmennustyylini on hyvin hienovarainen ja hyvin kunnioittava. Paikkansa on ansaittava.

–Joitain asioita kyseenalaistin tiukastikin, mutta paljon oli lempeää ehdottelua. Tiesinhän heidän, ammattilaisurheilijoiden ja -valmentajien, tietojen ja taitojen olevan korkealla tasolla.

–Toinen asia on sitten se, miten niitä on viety ja viedään käytäntöön, Levävaara toteaa.

Hän korostaa, että jokaisen matka hyvinvointiin alkaa siitä kohtaa, missä hän on tällä hetkellä.

Ohjelman teko käynnistyi viime vuoden elokuussa, jo sitä ennen Levävaara oli laatinut leijonille tarkan suunnitelman. Heti kättelyssä hän huomasi, että suunnitelmat täytyykin laittaa uusiksi.

–Ammattiurheilijan rankka ura ja fyysiset vammat olivat jättäneet jälkensä.

–Sitten vain piti miettiä asioita uudestaan.

–Hyvinvointivalmentaja nimittäin pystyy antamaan vain sen mitä toinen pystyy vastaanottamaan.

–Ihan kiitettävästi leijonat ottivat neuvoja vastaan. Sama ongelma heilläkin oli kuin kaikilla muillakin keski-ikäisillä työtä paiskivilla ihmisillä, aika on kortilla.

Helsingin ja Tampereen lisäksi ohjelmaa kuvattiin Huittisissa, jonne Levävaara on perustanut kokous- ja hyvinvointikeskus Rahgamo Resortin. Joulukuisessa kuvauksessa harjoitettiin muun muassa jousiammuntaa ja ruuanlaittoa.

–Paahdettuihin palsternakkoihin leijonat ihastuivat. Ja ennen osa heistä omien sanojensa mukaan ei tiennyt palsternakkoja edes olevan olemassa.

Puolen vuoden ohjelmantekorupeama loppui keväällä koronaan hiukan ennen aikojaan. Kahden maailmanmestarin lopputestit ja yhteenvedot jäivät siksi tekemättä.

Timo Jutila ehdittiin kuitenkin lopputestata.

Iltalehden haastattelussa hän totesi: ”Paino putosi yli 20 kiloa. Kyllä se oli selkeä tavoitekin. Oikeastaan tuo, mitä Jennin kanssa puhuttiin, niin se lähti hyvällä tavalla tulemaan alas sieltä. Se ei ollut mikään idioottirykäisy tai joku kahden viikon vesikuuri.”